Uren hud = dårlig selvtillid?

Allerede da jeg startede min blog, skrev jeg i min notesbog “uren hud, selvtillid”. For det har været en kæmpe udfordring for mig selv, siden jeg var 12 år (jeg er i dag 27!) Jeg ved skam ikke, om jeg har den perfekte, hemmelige kur mod uren hud – og jeg er langt fra ekspert. Men jeg vil alligevel skrive nogle personlige ord om mine oplevelser, hvad jeg ville ønske nogen havde gjort, og hvad jeg selv ville have gjort, hvis jeg havde vidst bedre. 

Teenageårene

Som sagt, begyndte jeg at få uren hud, da jeg var omkring 12 år (hvilket nok er meget almindeligt.) Selvfølgelig var der også hende pigen i klassen med perfekt porcelænshud, som aldrig havde en bums (og sikkert stadig ikke har haft en.) Nu kan man finde uendeligt mange råd på Youtube og Google, men sådan var det altså ikke dengang. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle gøre ud over at vaske mit ansigt. Min søster hjalp mig med at finde en pudder (som i bakspejlet slet ikke dækkede, men tak for forsøget.)

Hvad ville jeg ønske nogen gjorde?

Svaret er simpelt. For der findes eksperter inden for alle områder – sjovt nok også HUD! Jeg ville ønske, at der var én, som havde taget mig under armen og ind ad døren til en hudspecialist. Jeg ville også ønske, at jeg selv havde vidst lidt mere om hudpleje, så jeg kunne bruge de rette produkter. Men mest af alt, ville jeg ønske at folk ikke kommenterede på min hud, bare for at pointere det, jeg allerede vidste.

Alle har forskellig hud – hudanalyse

Min hud er sensitiv. Jeg oplever ofte, at der er produkter, jeg ikke kan tåle. Produkter, som skal hjælpe mod uren hud giver mig ofte bumser og det samme gør alt for fugtgivende cremer. Jeg føler ofte, min hud er et mysterie. Altså stadig! Efter 27 år med den..

Jeg har én gang fået lavet en hudanalyse på et apotek for et par år siden. Der bliver taget billeder af hudens forskellige lag, og du kan derved få et svar på, hvad din hud har brug for. Jeg havde meget inflammation under huden, dvs. min hud var meget ujævn med små knopper under huden. Hun prøvede selvfølgelig at sælge mig en masse dyre produkter, som jeg ikke havde råd til. Men nu vidste jeg lidt mere om min hud. Det er en god start, hvis du kan få sat ord på din hudtype, så du har en fornemmelse af, hvilke produkter du skal gå efter.

Uren hud = dårlig selvtillid?

Jeg tror ikke, at alle med uren hud har dårlig selvtillid – og jeg håber det ikke! Men for mig gjorde det mig endnu mere usikker, end jeg i forvejen var. Jeg følte, at folk kun så min urene hud og ikke mig som person. Det lyder måske ret trist, og det er det egentlig også. Jeg ville ønske, jeg kunne sige til mig selv, at min problematiske hud ikke gjorde mig til en utiltalende pige. Min hud definerer ikke, hvem eller hvordan jeg er som person.

Vi lærer at vores udseende betyder meget i forhold til succes. Både social succes, karrieremæssigt, kærlighed osv. Jeg har et håb om at unge mennesker (og alle andre) lærer at deres evner, kompetencer og rene hjerter betyder meget mere i det lange løb ❤️ Det ville jeg gerne have lært som teenager.

Min hud blev bedre

Min hud er blevet betydeligt bedre det seneste år. Hvad har så ændret sig? Teenageårene var de værste i forhold til mine hudproblemer, men det fortsatte også op i 20’erne, og nu sidder jeg som 27-årig med nogenlunde fin hud. Ud over teenagehormoner, er jeg sikker på, at andre faktorer også har spillet ind. Det har været pga. dårligt fysisk og psykisk helbred og dårlig kost. Hvis din krop (og hjerne) ikke har det godt, så kan det ses på din hud. Ja, jeg burde stadig drikke mere vand og spise flere grøntsager, men hvem er perfekt 😉

Hudpleje er selvfølgelig også vigtigt. Det her indlæg handler ikke om, at jeg skal nævne en masse produkter, for du skal finde det, som passer til DIN hud. Jeg renser min hud grundigt både morgen og aften, og giver den det, som den har brug for med cremer, serums og masker. Jeg prøver mig stadig frem, men jeg er blevet ret god til at se og mærke, hvad min hud kan lide og ikke lide. Jeg får stadig ret nemt urenheder, og alt kan ses på min lyse, sensitive hud. Kys fra min skæggede kæreste giver mig røde knopper – altså reelt røde knopper i ansigtet. Det kolde vejr gør min hud mere rød og irriteret, og så er der den månedlige omgang hormonkrig, som også kan ses på min hud. Ja, kampen stopper nok aldrig, men jeg er for første gang selvsikker i min egen hud.

Skal vi være venner på Instagram? 💜

Share This:

3 thoughts on “Uren hud = dårlig selvtillid?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge