Sandheden om at have en blog

I dag bliver det lidt mere personligt; nemlig sandheden om, hvordan det er at have en blog. Jeg finder ikke så meget inspiration for tiden, til at skrive om skønhedsprodukter. Derfor tænkte jeg, at jeg ville fortælle dig lidt om det første år med en blog. Hvordan får jeg inspiration? Hvad mener jeg om de danske blogs, jeg læser? Hvad med alle de gratis produkter og tilbud jeg får? Det her er egentlig bare mig, der vil af med nogle tanker – så nu bliver det her 😊

Inspiration

Som sagt er jeg ikke så inspireret for tiden til at skrive om skønhed. Det er stadig min passion, og jeg nyder at bruge makeup og min hudpleje går jeg aldrig på kompromis med. Mit fokus har bare været andre steder – og det nyder jeg også. Jeg er begyndt at få flere interesser, og det er spændende for mig. Derfor er der måske ikke så meget på bloggen for tiden. Jeg er dog rimelig aktiv på Instagram 😉 Jeg synes ikke, jeg finder så meget inspiration på andre danske skønhedsblogs, så jeg kigger ofte på youtube, hvor de mindre youtubere inspirerer mig, til at lave nogle lidt anderledes blogindlæg. Jeg kan også blive inspireret af billeder på enten Instagram eller Pinterest samt nye produkter jeg ser eller får tilsendt (mere om det længere nede).

One of a kind

I starten troede jeg, at jeg skulle skrive om det, alle de andre skrev om, men med tiden har jeg lært, at jeg bare skal følge min egen vej. Folk (også mig selv) gider altså ikke at læse de samme blogindlæg 10 gange. Jeg forsøger ikke at være et unikt snefnug (for der er trods alt maaaange skønhedsbloggere). Jeg forsøger bare at give mine indlæg et personligt præg, så det ikke bare er en reklame, du læser. Det er også noget, jeg vil blive ved med at forbedre 😊

Jeg læser ikke så mange blogs – men nogle læser jeg da. Det der tiltaler mig, er ofte smukke billeder! Og på det punkt kan jeg helt klart selv forbedre mig. Jeg har kun min IPhone til rådighed, og jeg har ikke rigtig taget billeder, før jeg startede bloggen. Det jeg også kan lide er, når bloggere har deres egen skrivestil – så jeg nærmest føler, de snakker til mig. På den måde bliver det mere personligt, og jeg får lyst til at komme tilbage. Sandheden er at mange blogs godt kan ligne hinanden, fordi mange af os, modtager de samme produkter. Som læser bliver det sgu lidt kedeligt at kigge på. Noget jeg rigtig godt kan lide er, når man kan modtage mails om nye blogindlæg, for så får jeg besked med det samme, men kan selv bestemme, hvornår jeg vil klikke forbi. Det kan du selvfølgelig også vælge her på bloggen (øverst i højre siden på pc eller nederst på mobil).

Sandheden om alle de gratis produkter

Nogle gange er jeg heldig, at virksomheder og pr-firmaer henvender sig til mig, da de vil sende mig produkter, sætte mig på pr-lister mm. Nogle gange får jeg tilbud, som jeg takker nej til, det kan fx være, hvis en virksomhed vil have, at jeg på forhånd lover dem et blogindlæg. Det gør jeg kun i sjældne tilfælde og helst ikke. Jeg modtager oftest produkter, så jeg kan tage dem i betragtning til min blog, for jeg skriver kun om det, jeg har lyst til. Jeg tager aldrig betaling for mine blogindlæg, for på den måde kan jeg med god samvittighed sige, at det hele handler om ærlighed og min passion 😊 (Der er regler ift. at modtage produkter, men det kommer jeg ikke ind på i dette indlæg).

Jeg har oplevet flere gange at komme på pr-lister og så pludselig ikke høre mere fra firmaet. På den ene side tænker jeg, at det er lidt uprofessionelt ikke at kontakte mig, hvis de fx ikke vil sende mig produkter mere af en eller anden grund. Men på den anden side, så tænker jeg, at firmaer kan gøre, hvad de vil. Jeg er ikke rigtig fokuseret på de gratis produkter,  jeg får (det er trods alt bare ting), men jeg kan stadig undre mig over mangel på kommunikation fra virksomheder.

Men det er jo gratis ting

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg nyder at modtage lækre ting med posten (noget er bedre end andet), og nogle gange giver det også inspiration til nye blogindlæg – og det er faktisk det, jeg nyder mest. Jeg er altid ærlig omkring, når det er noget, jeg har modtaget (det er lovpligtigt, og desværre er sandheden den, at ikke alle overholder det), og du får altid min ærlige mening. Nogle gange vælger jeg slet ikke at nævne produkterne, fordi jeg ikke vil anbefale dem. Min blog skal helst være fyldt med gode produkter og ikke så mange af de dårlige. Sort Pastel skal være et frirum både for dig og mig ❤️ Jeg ville kunne skrive meget mere om dette emne, men jeg tror, at det er nok for i dag…

Tak fordi du ville læse dette lidt anderledes blogindlæg. Jeg holder mig normalt til makeup og skønhed, men jeg har faktisk et andet lidt personligt indlæg på bloggen, som du kan læse her 😊

Vi ses snart igen 💜

Share This:

10 thoughts on “Sandheden om at have en blog

 1. Man skal også bare huske på at de “gratis” ting, heller ikke er gratis. Som blogger skal de angives til skat, som enhver anden indkomst, og derfor er det godt at overveje om hvad man modtager. Jeg er begyndt at stoppe med det, efter jeg pludselig modtog 2 års forbrug af shampoo – på min SU, synes jeg ikke det var sjovt at skulle betale over tusind kroner i skat for en lettere uforudset udgift. Så jeg er blevet super kræsen med hvad jeg siger ja og nej til, eller kræver betaling. Oftest er det billigere for firmaet at sende varen til én og få reklame for det, end det er for bloggeren, da man som blogger betaler mere for produktet, end virksomhedens kostpris. Så man skal pas på ikke hurtigt at blive udnyttet til billig reklame.

  • Lige præcis! Du har helt ret i alt, du skriver. I de situationer hvor deres tilbud er at “udnytte” mig, siger jeg altid nej, for det er trods alt et stykke arbejde jeg udfører.

   God dag 🙂

 2. Dejligt med et åbent og ærligt indlæg, tror helt klart man vinder på at kun skrive om noget der betyder noget for en selv rigtig go dag

 3. Jeg giver dig helt ret. Jeg er heldigvis også blevet bedre til at kende min værdi <3. Får jeg tilbud om at teste en showergel, etc takker jeg nej. Også fordi det jo slet ikke kan betale sig for mig, rent økonomisk og i forhold til skat. Tilgengæld er det MØG billig reklame for firmaet, som i VIRKELIG billig reklame. da produktet måske ikke engang overstiger den fragt-pris det koster at sende det til mig i produktion.
  BLOGBYCC recently posted…Look Fantastic Beauty Box | MARCH 18My Profile

 4. Jeg er også ret inspirations-løs lige for tiden (håber at det bare er en vinter-ting). Til gengæld elsker jeg også når bloggere bevæger sig lidt ud fra “blogger-rammerne” og prøver at være kreative og anderledes. Jeg er helt vild med hvordan du har skabt din egen stil med hensyn til fotos. For så snart jeg ser et lyserødt bånd eller nogle perler på mit instagram feed så ved jeg hvor billedet kommer fra 😉 Og hvis ens følgere kan genkende en bare på billederne, så har man virkelig fundet sin egen unikke stil.

  • Lad os håbe at inspirationen kommer med foråret! 🙂
   Hvor bliver jeg glad af at læse det, du skriver. Du tager de flotteste billeder selv og ved tydeligvis meget om det. Og jeg kan også altid genkende dine billeder.
   Nogle gange holder jeg mig inden for “blogger-rammerne” uden selv at opdage det, for det sker helt af sig selv nogle gange. Jeg forsøger stadig at finde min stil og er sikker på, at den bliver ved med at udvikle sig.
   God dag <3

 5. Jeg kan aller bedst lide at følge de bloggere der deler noget af dem selv med læseren. Det bliver mere sårbart og intimt!
  Tak for et rigtig skønt indlæg ❤
  Er desuden helt enig i din problemstilling med produkter. Man skal virkelig finde sin identitet i et stort hav af produkter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge