Rengøring af makeup børster og Beautyblender

For cirka en måned siden begyndte jeg at rengøre mine makeup børster på en ny måde. Jeg bliver nødt til at dele det med nogen! Det er hurtigt, effektivt og koster tæt på ingenting. Jeg kan også gøre min Beautyblender skinnende ren med denne metode – og jeg har tidligere haft problemer med, at jeg ikke kunne få den helt ren. Jeg deler også et tip om, hvordan du kommer bakterierne til livs i din makeupsvamp.

Ny metode

Førhen brugte jeg babyshampoo til rengøring af børster og pensler. Det virkede nogenlunde, men kunne ikke gøre min Beautyblender helt ren. Jeg er i stedet for begyndt at bruge et fast stykke håndsæbe – til 2,95 kr. i Aldi, så kan det vidst ikke blive billigere! Sæben har et lille hjem i form af en plastikbøtte med låg (som faktisk er beregnet til et stykke håndsæbe). På den måde er opbevaringen super nem og hygiejnisk.

TIP: For at komme bakterierne til livs i din makeupsvamp: Tag en skål og fyld et par centimeter vand i den. Læg svampen i skålen og put den i mikroovnen i 20-30 sekunder. Lad den køle lidt af og vask den med sæbe. Hurra for bakteriefri makeupsvamp.

Hvordan gør jeg?

Jeg tager låget af sæbebeholderen, så jeg kan holde sæben i dens lille bakke. Det gør det meget lettere at holde fast i. Jeg tænder for lidt lunkent vand og holder sæben under. Snur børster og pensler lidt rundt i sæben og pres så det overskydende vand ud. Så simpelt er det. Jeg gør det samme med min Beautyblender. Kører den lidt rundt i sæben og presser vand ud, til den er helt ren. Jeg kan faktisk få den helt pletfri med denne metode.

Når børster og pensler er vasket og skal tørre, er det vigtigt, at du ikke stiller dem op i fx en kop. For så kan vandet løbe ned i børsten og ødelægge limen, som holder fast på hårene. Derfor bør du enten lægge dem fladt ned eller hæve dem en smule, så de står skrå – se billedet nedenfor, hvor jeg har brugt et håndklæde, som de lægger op af.

Jeg synes ikke, man kan sige, hvor ofte du skal gøre børster og pensler rene. Det er alt efter, hvor meget du bruger dem. Men hvis du bruger dem hver dag, vil én gang om ugen være meget fornuftigt og hygiejnisk. Man kan altid rense dem overfladisk i løbet af ugen. Det kan man få forskellige sprays til. Personligt, vælger jeg denne grundige rens hver gang – jeg synes, det er rarest med helt rene børster hver gang.

Hvordan gør du dine børster rene? Og vil du prøve tippet med makeupsvampen i mikroovnen?

Få dit skønhedsfix her og gå ikke glip af noget – modtag en mail, når der er nyt på bloggen. Du bliver skrevet op øverst i højre side eller nedenfor, hvis du er på din mobil 😊 

Follow my blog with Bloglovin

Share This:

5 thoughts on “Rengøring af makeup børster og Beautyblender

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge