Sort Pastel

En rejse mod et mere simpelt og bæredygtigt liv

Hit enter after type your search item
Sort Pastel

En rejse mod et mere simpelt og bæredygtigt liv

Forsøg: Kan jeg leve uden køkkenrulle og fryseposer?

You are Reading..

Forsøg: Kan jeg leve uden køkkenrulle og fryseposer?

Hvorfor lige køkkenrulle og fryseposer, tænker du sikkert.

Jeg har tænkt meget over alle de ting, som vi kun bruger én gang og derefter smider ud. Der er en rigtig lang liste, men det kan fx være: sugerør, sølvpapir, køkkenrulle, vådservietter, vatpinde, tebreve, plaster osv.

Jeg vil prøve at gøre op med den her engangs-kultur (er det overhovedet en definition?) Hvad kan jeg gøre?

Jeg vidste, at jeg brugte ret mange 4 liters fryseposer og køkkenrulle, så hvorfor ikke starte der. Jeg ville på én måned bruge så lidt af de produkter som muligt. Reglen var ikke, at jeg slet ikke måtte bruge det – for det er lidt ligesom en slankekur med restriktioner og regler, og hvem overholder det? Målet var at bruge så lidt som muligt, så jeg kunne lære at finde alternativer i de situationer, hvor jeg greb efter køkkenrullen eller fryseposerne.

Køkkenrulle

Det nemmeste var køkkenrullen. Jeg fandt meget hurtigt ud af at i situationer, hvor noget skulle tørres op, skulle jeg bare bruge en klud. Jeg har aldrig brugt køkkenrulle, når jeg spiser aftensmad. Det ved jeg, at mange gør. Hvis man spiser noget fedtet med fingrene, kan man evt. have en fugtig klud ved siden af sig eller bare vaske sine hænder efter måltidet. Jeg brugte ofte et stykke køkkenrulle, hvis jeg lige skulle have en snack (det sker ofte). Jeg gad ikke til at bruge en tallerken, for så skulle den jo vaskes op. Men det ændrede jeg på. Nu tager jeg en tallerken i stedet for, så jeg sparer køkkenrullen. Så må min lazy ass altså bare vaske den tallerken op.

Fryseposer

Fryseposerne brugte jeg oftest, når jeg skulle gemme mad i fryseren. Jeg fandt ud af, at jeg nemt kunne bruge plastikbøtter i stedet for. Jeg er faktisk blevet gladere for, at have bøtter i fryseren frem for poser. Der er dog ét sted, hvor jeg ikke har fundet et alternativ. Hvis jeg fx har en pakke kiks, kan jeg godt lide, at have dem i en tillukket pose, så de holder sig friske og sprøde. Det synes jeg ikke, de gør i en plastikbøtte. Men jeg har den samme pose, som jeg genbruger. Så den pose tæller jeg ikke med i forsøgsperioden, da den allerede var i brug.

Efter én måned…

På én måned brugte jeg… 0 fryseposer og 0 stykker køkkenrulle!! Jeg er så glad for, at jeg kunne bevise overfor mig selv, at jeg slet ikke behøver at bruge de ting. Ud over at det skaber mindre skrald, så sparer jeg også penge. Jeg vil stadig gerne have køkkenrullen og fryseposerne i mit hjem for nu, men måske det helt kan undværes i fremtiden. Det kan være, hvis jeg løber tør for tingene, at jeg ikke køber dem igen. Det må tiden og en opdatering vise.

Er der nogle engangsprodukter, som du måske kan undvære i dagligdagen?

💜

Share This:

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.