Sort Pastel

En rejse mod et mere simpelt og bæredygtigt liv

Hit enter after type your search item
Sort Pastel

En rejse mod et mere simpelt og bæredygtigt liv

En god kop te (uden plastik)

You are Reading..

En god kop te (uden plastik)

Kan du også lide en god kop te? Det er lige årstiden, hvor vi skal finde hyggen frem og måder at varme os på. I min lejlighed bliver der så fodkoldt, og når først mine fødder er kolde, er det svært at få varmen. Men det hjælper te på!

Jeg læste om, at mange teposer ikke er nedbrydelige, og nogle endda kan indeholde farlige stoffer. Selvfølgelig er det ikke sikkert, at det ligefrem er kræftfremkaldende (hvem ved?), men lige meget hvad, så hælder vi vand over noget materiale, som helt sikkert frigiver noget i vandet – og det drikker vi.

Læs evt: Is there plastic in your tea?

Hvad er din kop te?

Jeg har prøvet en del forskelligt te, og jeg har fundet ud af, at jeg godt kan lide, når det smager af mint og lidt lakrids. (Find din egen favoritsmag). Jeg var inde i den nye Matas Natur, som er åbnet i Aarhus, og de havde poser med lige præcis tørret pebermynte og lakridsrod. Det fik mig til at tænke på, at jeg da bare kan lave min egen teblanding. Selvfølgelig er det i plastikposer, så det er ikke helt uden at skabe skrald, men det vil i sidste ende være meget mindre, da indholdet i poserne kan lave rigtig mange kopper te (jeg giver gerne en kop 😄)

Jeg ved, at man kan finde noget bland-selv-te i papirsposer, men indtil videre har jeg ikke kunne finde den blanding, jeg godt kunne tænke mig. Men jeg holder mine øjne åbne, for det ville klart være at foretrække.

Matas Natur

Lige tilbage til at Matas Natur er åbnet! Jeg synes, det er sådan et godt koncept. De har de mere naturlige mærker som fx Idun, Ecooking og Nilens Jord. Derudover er der også et hav af helseprodukter. Jeg købte også en pose hampefrø, som er fyldt med omega 3 + 6 samt protein. De smager skønt på kartoffelmos, i smoothies, bagning og meget mere. Helt klart værd at prøve, hvis du vil have næring fra plantebaserede produkter.

Ingen grund til at lade være

Jeg har en lille tesi, som jeg kan putte den løse te i. På den måde kan jeg også selv styre, hvor meget det skal smage af lakrids og pebermynte. Jeg kan også sagtens bruge den samme portion til flere kopper. Med de poser jeg har købt, har jeg te til mange år, så det er både en bæredygtig og økonomisk gevinst.

Faktisk er teposer på listen over 10 ting, du bør undgå få at redde havene! Det var chokerende for mig at læse, for en lille tepose virker jo ret uskyldig.

Jeg er glad for, at jeg har fundet endnu et sted, hvor jeg kan tage et mere bæredygtigt valg – og måske være med til at redde havene(?) Jeg får både bedre te og bedre samvittighed. Det er faktisk den bedste kop te, jeg har drukket.

💜

 

Share This:

2 Comments

  1. Bare lige for at være sikker på, at jeg har forstået det rigtigt:
    Du har købt tørret pebermynte og lakridsrod, som du kommer i din tesi, og holder vand over?

    Kh. Louise TT

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.