3 vigtige ting yoga har lært mig

Hvis du aldrig har prøvet yoga, så er dette indlæg måske netop noget for dig. Der er nemlig 3 ting yoga har lært mig, som er essentielle i livet, men ikke alle husker det. Jeg er her for at minde dig om de ting, og dele mine personlige følelser og erfaringer.

Som du måske læste tidligere, så er der Nye tider på bloggen

Jeg har kun dyrket yoga hjemme i min stue, og alt hvad jeg har lært er fra internettet (mest youtube). Jeg forsøger bare at sige, at jeg altså ikke er ekspert. Jeg er bare blevet virkelig glad for yoga de sidste måneder og er blevet lidt klogere på mig selv. Jeg håber, at du kan lære bare én ting i dag, som du kan tage med videre i din dagligdag 😊

Det kræver mere at lytte til sig selv end at lytte til andre

Det er nemt at gøre, hvad du får besked på. En træningsvideo, forældre, en kæreste som fortæller dig, hvad du skal gøre. Det er simpelt. Du gør bare. Men hvad så når du skal lytte til dig selv; din krop og dine behov? Yoga handler om dig. Det handler om at gøre det, som føles godt for din krop. Du skal ikke strække benene helt, hvis det ikke er rart, du skal ligge dig ned og slappe af, hvis det er det, du har brug for, stræk ud i nakken, hvis det er der, du er anspændt osv.

Det er virkelig en af de gode, men svære, ting ved yoga. Livet kan nydes lidt ekstra, hvis du er tro mod dig selv, for så kommer tingene til at føles lidt bedre.

Vejrtrækning er altafgørende

En af de første ting, man bør lære til yoga (eller bare i livet) er at trække vejret – og ikke bare overfladisk men dybt, så kroppen kan fungere og yde sit bedste. Til yoga finder man hurtigt en rytme imellem vejrtrækning og bevægelse. Dét gør, at kroppen kan nå til de yderste positioner, og du får en kontakt til din krop, så du kan mærke efter, hvad der føles rart (se, det hele hænger jo sammen).

Dette gælder altså ikke kun for yoga. Hvor ofte tager du dybe vejrtrækninger? Altså sådan heeeelt ned i lungerne og puster heeelt ud igen? Jeg levede med angst i mange år, og en af de ting, som jeg ikke gjorde, var at trække vejret ordentligt. Det gjorde angsten værre, for kroppen kunne ikke få tingene til at køre rundt. Jeg vil anbefale en lille øvelse, hvor du tæller til 4 (bare inde i hovedet), mens du trækker vejret ind, holder vejret i 4 sekunder og puster ud imens du tæller til 4. Mærk hvad det gør ved din krop.

Jeg tager nogle gange lige en pause fra tankerne med nogle dybe vejrtrækninger. Det gode er, at du kan gøre det hvor som helst.

Det du lærer på måtten, kan også bruges udenfor måtten

Som du måske allerede har forstået, så kan man bruge alt det, man lærer til yoga ude i det virkelig liv – altså udenfor måtten. Det er her, hvor yoga virkelig kan blive mere en livsstil end bare en aktivitet. Hvis du vil leve et liv med balance og selvindsigt, så synes jeg, at yoga er en god metode. Jeg nyder hvert et øjeblik på måtten, fordi jeg lærer noget hver gang, som også kan bruges udenfor måtten.

Jeg kan anbefale Yoga With Adriene på youtube. Jeg har planer om evt. at skrive om mine favorit programmer, og hvorfor jeg kan lide dem. Lad mig vide, hvad du synes i en kommentar 😊 

Vi ses snart igen 💜

Share This:

5 thoughts on “3 vigtige ting yoga har lært mig

  1. Hvor er det bare et godt indlæg! Jeg har dyrket yoga i en del år efterhånden, men har kun brugt youtube videor til at lære, så det kan man sagtens! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge